najava sjednice

Bosilj: Čehok je krenuo u dobrom smjeru, radimo prvi korak za rješavanje bala

"Želim pohvaliti i bivšeg gradonačelnika Čehoka koji je krenuo u dobrom smjeru, no ta nagodba nije uspjela proći. Mi sada imamo garanciju da su ovom nagodbom sve strane zadovoljne", rekao je Bosilj, između ostalog...
Objavljeno: 11.04.2022. 15:36

Zadnja izmjena: 11.04.2022. 15:36

Grad Varaždin kreće u rješavanje šest sudskih sporova s tvrtkom T&H Invest, što je, prema riječima gradonačelnika Nevena Bosilja, "prvi od dva koraka prema rješavanju varaždinskih bala".

Gradonačelnik Bosilj i predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan najavili su sjednicu Gradskog vijeća na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o sklapanju Ugovora o nagodbi između Grada Varaždina i Prvi faktor u likvidaciji, T&H Invest, Vadom ulaganja, VIS Promotex, JU "Gradski stanovi" i Varkom.

Kako je rekao Bosilj, integralnom nagodbom riješit će se sporovi na Trgovačkom sudu, a između ostalog, rješenje je to i za spajanje Zone Jalkovec na čvor između Beretinca i Gojanca.

- Ne ulazimo ni u kakve kaznene procese, ovdje se rješavaju sporovi vezani uz zemljišta i radi se preduvjet da imamo jednadžbu samo s jednom nepoznanicom umjesto dvije. Tu jednu nepoznanicu ćemo u dvokoraku, odnosno u sljedećem koraku riješiti s Grupom CIOS i riješiti problem varaždinskih bala. Nama sada visi mač od 140 milijuna kuna nad glavom, a ovako ćemo napraviti velike uštede Gradu. Želim pohvaliti i bivšeg gradonačelnika Čehoka koji je krenuo u dobrom smjeru, no ta nagodba nije uspjela proći. Mi sada imamo garanciju da su ovom nagodbom sve strane zadovoljne - rekao je.

Komentari