'plaće će rasti svima'

Bosilj: 'Izmjena stope poreza na dohodak je HDZ-ov bezočni pokušaj krađe gradskog novca'

Rekao je kako nacionalni mediju 'guraju' narativ Vlade koji optužuje gradonačelnike da su povećali poreze...
Objavljeno: 04.01.2024. 14:17

Zadnja izmjena: 04.01.2024. 14:18

Gradonačelnik grada Varaždina Neven Bosilj se prilikom tradicionalnog prijema za predstavnike medija, osvrnuo na izmjenu stopa poreza na dohodak.

Rekao je kako nacionalni mediju 'guraju' narativ Vlade koji optužuje gradonačelnike da su povećali poreze.

- Istina u cijeloj priči je ta da se radi o jednom bezočnom pokušaju krađe novaca iz blagajne gradova. Kad smo ih ulovili s rukama u našem džepu, što je najnormalnije za HDZ, onda su rekli da gradonačelnici ne daju povećanje plaća – kazao je Bosilj dodavši kako u državi postoji 50-ak vrsta nameta, a Vlada se nije odrekla ni jednog nego 'išla' u gradske blagajne.

Također, Bosilj je kazao i kako su neki gradovi smanjivali poreze na dohodak u zadnji tren, a proračunske prihode ostavili na istom nivou.

- To su lažirani proračuni jer nisu rezani troškovi. To su napravili samo zato da bi HDZ u izbornoj godini mogao reći da su nešto napravili i omogućili, a zapravo se radi o jednoj bezočnoj podvali, napadu na fiskalnu slobodu i integritet u kojoj su gurnuli ruku u džepove grada bez da su se odrekli i jednog centa iz državne blagajne. U Varaždin po poreznim stopama kakve imamo svima će rasti plaća osim samcima s primanjima većim od 2500 eura – rekao je.

Komentari