reakcija na prozivku

Bosilj o 'varaždinskom Pentagonu': Ideja nije Stričakova, a mi smo korake poduzeli

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.05.2022. 15:19

Zadnja izmjena: 19.05.2022. 15:24

Foto: ilustracija

Nakon što je na sjednici Županijske skupštine župan Anđelko Stričak rekao kako Grad Varaždin presporo rješava pitanje kupnje zemljišta za izgradnju Regionalnog centra civilne zaštite i spašavanja, oglasio se i gradonačelnik Neven Bosilj.

  • Stričak: Bosilja čekamo još mjesec-dva, nakon toga 'Pentagon' selimo u Kneginec ili Jalžabet, više OVDJE

Kako stoji u službenom priopćenju, ideja izgradnje spomenutog centra stara je 20-ak godina, no predviđeno je bilo zemljište uz istočnu obilaznicu iza tvrtke Gumiimpex koje je u vlasništvu Javno vatrogasne postrojbe Grada Varaždina. Ipak, nastavljaju iz Grada Varaždina, podržana je ideja župana Stričaka da se Centar izmjesti na novu lokaciju na kojem je zemljište u većinskom vlasništvu Republike Hrvatske, ali ima i nekoliko parcela u privatnom vlasništvu koje je potrebno otkupiti od strane Grada Varaždina.

- Sukladno dogovoru s Varaždinskom županijom, Grad Varaždin je poduzeo sve potrebne korake za otkup zemljišta, osigurao je sredstva u proračunu, angažiran je sudski vještak i napravljena je procjena vrijednosti zemljišta, a za sljedeći tjedan je organiziran sastanak na koji su pozvani svi vlasnici zemljišta gdje bi se trebao dogovoriti mogući otkup tih parcela kako bi se projekt Regionalnog centra mogao nesmetano nastaviti - poručuju iz Grada Varaždina te dodaju:

- Za sve informacije i pitanja o tijeku postupka, stručne službe Grada Varaždina uvijek stoje na raspolaganju županu Stričaku i Varaždinskoj županiji.

Podsjetimo, župan Anđelko Stričak je na jučerašnjoj sjednici izjavio:

- Oni još nisu donijeli ni Odluku. Jasna poruka odavde je da čekamo još kojih mjesec, dva. Ako do tada Grad Varaždin ne riješi pitanje kupnje tog zemljišta, taj centar u suradnji s MUP-om i civilnom zaštitom preselit ćemo na najbliže lokacije gdje je to moguće raditi. Je li to Kneginec, Jalžabet ili koja druga, ne znam, ali se sigurno nećemo dovesti do situacije da to propadne, a za sada sve ide  u tom smjeru - rekao je župan.

Komentari