komentar

Bosilj: Nekima odgovara odugovlačenje izbora, nadam se da će biti prije Uskrsa

Objavljeno: 17.02.2023. 16:52

Zadnja izmjena: 17.02.2023. 16:52

Na posljednjoj sjednici Vlade predloženo je da se prijevremeni izbori u Varaždinu, ali i drugim općinama gdje proračun nije bio prihvaćen, održe u nedjelju, 26.ožujka. Rješenje o izborima za sad je dobila samo Općina Kalnik, a prijedlog je komentirao gradonačelnik Neven Bosilj, čije priopćenje prenosimo u cijelosti u nastavku:

Odlično je što je Vlada Republike Hrvatske nakon 46 dana uspjela raspustiti Gradsko vijeće, iako se to moglo napraviti još u siječnju. Tako su tek s jučerašnjim danom počeli teći rokovi. Nadam se da će Vlada sljedeći tjedan raspisati izbore i za Varaždin, jer Općina Kalnik već je dobila termin 26. ožujka.

Nadam se i da će izbori biti prije Uskrsa iako me svi uvjeravaju da određenim političkim subjektima u gradu Varaždinu odgovara odugovlačenje te da će biti tek nakon Uskrsa. Međutim, to nikako ne odgovara našim sugrađanima i nadam se da te informacije koje mi pristižu nisu točne.

Imenovana je povjerenica Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća. Grad Varaždin mora donijeti novu Odluku o financiranju nužnih rashoda i izdataka, a jedina i glavna funkcija povjerenice je prihvaćanje te odluke.

Komentari