priopćenje za medije

Bosilj: Problem odvoza otpada iz Poljane je pred rješenjem

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.06.2021. 14:43

Zadnja izmjena: 16.06.2021. 14:46

Kako su izvijestili iz Grada Varaždina, tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana, gradonačelnik Neven Bosilj održao je niz sastanaka vezano za rješavanje problema zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada.

Kako pišu u priopćenju za medije, problem je nastao još krajem 2020. kada se od strane bivše vlasti nije pristupilo sklapanju novog ugovora bez obzira na više upozorenja od strane direktora g. Blažoka, ali i udruge Varaždin bez smeća. Dodaju kako se smeće iz Poljane kontinuirano odvozi, a odgovornost za ne potpisivanje Ugovora s Piškornica sanacijskim odlagalištem d.o.o. je u postupku utvrđivanja.

- Informacije o količinama MKO-a na pretovarnoj stanici u Poljani Biškupečkoj dobivam isključivo od nadležnih od gradskog poduzeća Čistoća d.o.o. o čemu se javnost pravovremeno i točno izvještava, a u što sam se jučer i osobno uvjerio. Problem sanacije MKO-a će biti riješen u najkraćem mogućem roku. Ostaje utvrditi odgovornost za nepotpisivanje Ugovora što će također biti riješeno i ako bude potrebe sankcionirano u sljedećih nekoliko dana - rekao je Bosilj.

 

 

Komentari