službeni prijem

Bosilj s prestavnicima Turske o investicijama u tehnološkom i turističkom sektoru

Veleposlanik, koji je do dolaska u Hrvatsku bio zamjenik ministra vanjskih poslova Republike Turske, izrazio je iznimno zadovoljstvo zbog dobre i prijateljske suradnje s Gradom Varaždinom...
Objavljeno: 23.01.2023. 15:25

Zadnja izmjena: 23.01.2023. 15:28

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj danas je na poziv veleposlanika Republike Turske Nj. E. Yavuza Selima Kirana i ravnatelja Kulturnog centra Yunus Emre Instituta u Zagrebu Fuata Korkmaza, posjetio Institut i Veleposlanstvo Republike Turske u Zagrebu.

Prijemu je prisustvovao i ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik, a glavne teme susreta bile su kulturna suradnja, gospodarska suradnja i investicije u tehnološkom i turističkom sektoru, razvoj turizma i industrije.  

- U zajedničkoj organizaciji Grada Varaždina i Veleposlanstva Republike Turske, u Varaždinu će se u svibnju održati veliki kulturni događaj povodom obilježavanja stote obljetnice Republike Turske. Na varaždinskom Korzu bit će organiziran zajednički koncert Simfonijskog orkestra Univerziteta Istanbul i Glazbene škole Varaždin - izvjestili su iz gradske uprave.

Veleposlanik, koji je do dolaska u Hrvatsku bio zamjenik ministra vanjskih poslova Republike Turske, izrazio je iznimno zadovoljstvo zbog dobre i prijateljske suradnje s Gradom Varaždinom i gradonačelnikom Bosiljem te najavio svoj skori posjet Varaždinu zajedno sa gospodarskim atašeom, zaključno poručuju.

Komentari