varaždinci pred odlukom

Bosilj: Spreman sam za bale raspisati referendum!

'Nama je cilj konačno maknuti bale i staviti gospodarsku zonu Brezje u punu funkciju. Radimo sve transparentno i po zakonu od prvog dana', rekao je Marković...
Objavljeno: 28.11.2022. 21:17

Zadnja izmjena: 28.11.2022. 21:35

"Spreman sam s dnevnog reda skinuti odluku o zaduživanju grada i raspisati referendum", rekao je gradonačelnik Neven Bosilj večeras na zboru građana koji se održao u prostorijama 7. mjesnog odbora u Biškupcu, upravo na temu zbrinjavanja otpada u Brezju.

Bosilj je dodao kako mu je cilj da proračun prođe kako ne bi došlo do zastoja u projektima, odnosno kako ne bi propali Gradu već dodijeljeni novci.

- Svima su sporne samo bale. Idemo onda čuti što građani misle o tome. Povući ću odluku o zaduživanju. Ako građani vele da podržavaju zaduživanje za 120 milijuna, bale idemo konačno riješiti. U suprotnom, poništit ćemo natječaj i idemo ponovno u nepoznato.

'Radimo transparentno'

Prodajom zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje, kaže Bosilj, može se namaknuti gotovo 16,5 milijuna eura, što je dovoljno za rješavanje problema. Podsjetimo, referendum kao uvjet poslijepodne je postavila platforma Budimo grad, no Bosilj se na konkretan zahtjev ovom prilikom nije ostvrtao. 

- Nama je cilj konačno maknuti bale i staviti gospodarsku zonu Brezje u punu funkciju. Radimo sve transparentno i po zakonu od prvog dana i ako se prihvati proračun i zaduženje izvođač je spreman krenuti u posao - rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Komentari