dan starijih osoba

Bosilj umirovljenicima: Izdvajanje za božićnice povećavamo na 2 milijuna kuna

Objavljeno: 13.10.2021. 15:26

Zadnja izmjena: 14.10.2021. 09:33

Međunarodni dan starijih osoba sa željama za puno zdravlja i dug život varaždinskim umirovljenicima čestitao je danas gradonačelnik Grada Varaždina.

Uz svom pozdravnom govoru gradonačelnik Neven Bosiljnajavio je da se u rebalansu proračuna koji je na dnevnom redu skorašnje sjednice Gradskog vijeća predviđa povećanje sredstava za isplatu božićnica umirovljenicima. Božićnicu u iznosu od 150 kuna do sada su dobivali umirovljenici s mirovinama do 2.000 kuna, a sada se taj  kriterij podiže i božićnice će dobivati svi s mirovinama do 2.500 kuna.

- Tih dva milijuna kuna koliko je potrebno za isplatu božićnica je novac koji ste vi uplatili u proračun, a sada će vam ih Grad Varaždin na neki način vratiti. To je poklon ali i zahvala za sve što ste napravili u svom životu za naš grad i svoju zajednicu.“ – poručio je uz čestitke gradonačelnik varaždinskim umirovljenicima.

Na druženju uz sportske igre, svečani ručak i ples u ime organizatora gradonačelnika i velik broj umirovljenika pozdravio je Viktor Mrzlečki, predsjednik Udruge umirovljenika grada Varaždina zahvalivši na podršci i pomoći koju Grad pruža svim starijim osobama.

Komentari