stiglo rješenje

Bosilj: 'Usporili su nas, ali bili smo u pravu. Izvođač za sanaciju bala do kraja godine'

Gradonačelnik Neven Bosilj otkrio je kako TH Ivest sada mora platiti i troškove žalbenog postupka, a cijeli slučaj jutros je i komentirao...
Objavljeno: 11.10.2022. 08:47

Zadnja izmjena: 11.10.2022. 08:49

Grad Varaždin zaprimio je rješenje Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave Republike Hrvatske kojim se odbija žalba T&H Investa  kao neosnovana za postupak javne nabave za sanaciju zatvorenog odlagališta neopasnog otpada na lokaciji Brezje kraj Varaždina. 

Gradonačelnik Neven Bosilj otkrio je kako TH Ivest sada mora platiti i troškove žalbenog postupka, a cijeli slučaj komentirao je sljedećim riječima:

- Grad Varaždin od početka je bio u pravu u svom načinu rješavanja zbrinjavanja bala. Nakon što smo sa stručne strane odradili projekte i elaborate te dobili potvrdu Vlade Republike Hrvatske i Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša o sufinanciranju rješenja otpada od 40 posto, sada smo dobili i potvrdu da smo u potpunosti u pravu i s pravne strane. Sve navode kojima se pokušao zaustaviti proces zbrinjavanja bala DKOM je odbio. To nas je usporilo gotovo dva mjeseca. No, postupak ide dalje i do kraja godine ćemo imati odabranog izvođača za zbrinjavanje varaždinskih bala.

Komentari