suvremena led rasvjeta

Brezničkom Humu dodijeljena sredstva za dovršetak rekonstrukcije javne rasvjete vrijedne 150 tisuća kuna

Objavljeno: 29.06.2018. 10:16

Zadnja izmjena: 29.06.2018. 10:25

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar dodijelio je odluke o sufinanciranju projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini. Kako doznajemo, riječ je o novih 6 milijuna kuna za Varaždinsku županiju, a sredstva su dobili svi koji su tražili i imali konkretne projekte, među njima i općina Breznički Hum koja tako nastavlja sa osuvremenjivanjem javne rasvjete. 

Ministarstvo ovime sufinancira četvrtu fazu rekonstrukcije javne rasvjete na području općine, čime bi u Brezničkom Humu u cjelosti bila dovršena zamjena stare s novom tehnološki i ekološki prihvatljivijom i suvremenom javnom rasvjetom u sustavu led tehnologije.

- Ovaj projekt vrijedan je oko 150 tisuća kuna, od čega će Ministarstvo sufinancirati 83 tisuće, dok će ostatak osigurati općina iz svoga proračuna. Osim što tako štede znatna financijska sredstva na potrošnju električne energije i održavanje sustava, ovime cijeli projekt dobiva drugu dimenziju, a to je zaštita okoliša jer se radi o ekološki prihvatljivoj rasvjeti prema najnovijim europskim standardima - napominje načelnik Zoran Hegedić

 

Komentari