etv studio

eTV - S obzirom na dovršetak projektiranja, Batinić optimističan glede brze ceste

Na projekt Brze ceste se u današnjoj emisiji osvrnuo i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić s obzirom na njegov dugogodišnji staž u politici i kao gradonačelnika Ivanca. Kako kaže, on je optimističan, a smatra kako su glavni "krivci" Vlada i Hrvatske ceste.
Objavljeno: 31.03.2022. 12:31

Zadnja izmjena: 05.04.2022. 13:27

Projekt Brze ceste prioritetan je projekt aktualne županijske vlasti, a Razvojnim sporazmom Sjeverozapada Hrvatske Vlada Republike Hrvatske Varaždinskoj je županiji dodijelila ukupno 10,7 milijardi kuna za listu projekata.

Na projekt Brze ceste se u današnjoj emisiji osvrnuo i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić s obzirom na njegov dugogodišnji staž u politici i kao gradonačelnika Ivanca. Kako kaže, on je optimističan, a smatra kako su glavni "krivci" Vlada i Hrvatske ceste.

- S obzirom na aktivnosti koje se provode oko izgradnje Brze ceste i dovršetak projektiranja, vjerujem da će radovi krenuti u nekom objektivnom, realnom vremenu kada to procijeni država. Zašto to do sada nije realizirano, to bi trebalo pitati prvenstveno Vladu i Hrvatske ceste.

'Novi rotor na preopterećenoj ivanečkoj cesti' 

Potrebu za Brzom cestom ima i sȃm Ivanec budući da, kako tvrdi gradonačelnik, njegovim centrom dnevno prolazi preko 11.000 vozila, što predstavlja preopterećenje.

-  Trebalo bi izgraditi i određenu infrastrukturu koju su obećavale Hrvatske ceste, a napokon smo dobili informaciju da je projekt rotora križanje Kovačićeva-Nazorova napravljen, da bi se s time krenulo u narednoj godini. To nas svakako veseli. U svim tim projektima, od Brze ceste, od gradnje rotora, Grad Ivanec se aktivno uključio i u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Mi želimo biti partner, neovisno o tome tko gradi i čija je Vlada i kako je te se nadam da druga strana to čuje i da će to prihvatiti. 

'Vlada je očito imala druge prioritete'

Za Brzu cestu kaže da može biti jedino plus za Sjeverozapadnu Hrvatsku, a nije napravljena jer "je Vlada očito procijenila da postoje drugi prioriteti".

- Što se tiče rokova za Brzu cestu, ona je trebala biti jučer. Prema svim najavama, zašto nije, očito je Vlada procijenila da postoje neki drugi prioriteti. Svakako, ta Brza cesta, pogotovo koja bi trebala spojiti grad Ivanec, Autocestu Zagreb-Macelj i koja bi trebala biti poveznica kroz Međimurje, da se rastereti poveznica kroz Nedelišće prema Čakovcu, to je žila kucavica Sjeverozapada Hrvatske i svakako je prioritet.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić pogledajte ovdje:

 

Komentari