etv studio

eTV - Iz SDP-a sasvim otvoreno: Brza cesta će se realizirati jer je to sada u interesu HDZ-u

Objavljeno: 03.10.2022. 11:48

Zadnja izmjena: 03.10.2022. 11:59

Ivanečki vijećnici Mihael Slunjski (SDP) i Nikola Sedlar (HNS) nisu željeli komentirati javnu insinuaciju župana Anđelka Stričaka da gradonačelnik Ivanca možda ima interesa u prodaji kamene građe za brzu cestu.

Slunjski smatra kako Milorad Batinić pitanje kamenoloma u Ivanečkoj Željeznici poglavito koristi za vlastitu promociju. U samu konačnu realizaciju prometnice, iako je član SDP-a, ne sumnja. Štoviše, stava je kako će se cesta realizirati baš zbog toga što je to u interesu HDZ-u.

- Što se tiče brze ceste, to je isto projekt star više desetaka godina. Tamo iza 2010. godine se o tome počelo promišljati. Naime, radi se o tome da je uvijek bilo nešto prioritetnije od toga te je brza cesta Ivanec morala čekati sve do sada kada župan Stričak nije preuzeo vlast i to uspio nametnuti kao jedan od važnijih projekata na Sjeveru. Upravo zato što HDZ ima vlast u Županiji to je prihvaćeno i iz drugog razloga, a to je da su svi važni prometni projekti u Hrvatskoj više-manje završeni. Nadamo se da će nešto biti od toga, ja sam optimističan - rekao je Slunjski.

'Zasluge ima i HNS'

Sličnog stava danas je u eTV studiju bio i ivanečki gradski vijećnik iz HNS-a Nikola Sedlar. No, on je želio istaknuti i zasluge članova svoje stranke.

- Što se tiče projekta brze ceste, lokacijska dozvola je izdana još u periodu kada je Predrag Štromar bio ministar te je on kroz platformu suradnje s HDZ-om na nacionalnoj razini aktivno se uključio u taj projekt da brza cesta zaživi. Mnogi nisu vjerovali i još dan danas neki ne vjeruju da će izgradnja ceste krenuti. Mi smo uvjereni da je to jedan od strateških projekata ne samo za područje županije nego i grada Ivanca. Također, naš član uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić također aktivno sudjeluje u realizaciji projekta brze ceste i, kao što je rekao kolega Slunjski, župan Stričak se aktivno uključio u taj projekt tako da čekamo prvu fazu do Cerja da ta brza cesta napokon zaživi - rekao je Sedlar.

Cijelu emisiju u kojoj su gostovali ivanečki vijećnici Mihael Slunjski (SDP) i Nikola Sedlar (HNS) pogledajte ovdje:

 

Komentari