doznajemo

Brza cesta ide sve do Trakošćana? Poljak: 'Intenzivno radimo na tome'

"Sporazum za Sjever pred samim je potpisivanjem i brza cesta je konačno naša realnost. Već sada moramo početi razmišljati o nadogradnji", kaže ivanečki gradski vijećnik Zdenko Đuras...
Objavljeno: 10.11.2021. 10:22

Zadnja izmjena: 10.11.2021. 17:22

Posljednjih mjeseci mnogo se govori o konačnoj izgradnji brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava, a načelnik Općine Bednja, ujedno i novi ravnatelj OB Varaždin Damir Poljak, otkriva nam kako se upravo radi na tome da se projektom brze ceste obuhvati i Trakošćan kao turistička destinacija.

Općina Bednja, kaže Poljak, ovih dana provodi intenzivne pregovore .

- Cilj nam je da se dionica brze ceste proširi od Lepoglave dalje prema Trakošćanu, odnosno prema Đurmancu, kako bi Trakošćan kao turističko središte Varaždinske županije (ali i Hrvatske) dobio mogućnost daljnjeg turističkog razvoja.

Poljak je već ranije predstavio projekt žičare Trakošćan-Ravna Gora, u dužini otprilike od 3,1 kilometara, koja bi na visini od 70 metara iznad zemlje prevozila oko 240 ljudi na sat. Na taj način, vid turizma koji u Trakošćanu već postoji, dobio bi novi zamah.

- Drugi važan projekt na području općine je i izgradnja autokampa i etno sela u samom Trakošćanu podno dvorca – dodaje Poljak.

'Povezati destinacije'

Zdenko Đuras, gradski vijećnik Grada Ivanca

Brza cesta sve do Trakošćana važna je - ne samo zbog Trakošćana kao pojedinačne turističke destinacije - nego zbog svih turističkih destinacija na području županije. Onih vrlo posjećenih i onih koji to tek trebaju postati, kaže Zdenko Đuras, ivanečki gradski vijećnik. Na taj bi se način, kako pojašnjava Đuras, sve povezalo, što turisti i traže. A trenutno put od Varaždina do Trakošćana traje 50-ak minuta.

- Čudi me razina neinformiranosti nekih gradskih političkih aktera, koji tvrde kako brza cesta prema Ivancu nije realna, kako je Sporazum za Sjever „prenapuhan“ i t.sl.… Sporazum za Sjever pred samim je potpisivanjem i brza cesta je konačno naša realnost. Već sada moramo početi razmišljati o nadogradnji. Kako povezati turistički Trakošćan i Ivančicu, Varaždin, Varaždinske Toplice, i sve drugo – zaključuje Đuras.

Komentari