uoči sjednice

Budimo grad: Patafta od Grada traži isključivo nekretnine jer zna da više vrijede

Objavljeno: 14.04.2022. 10:02

Zadnja izmjena: 14.04.2022. 10:02

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća će se raspravljati o integralnoj nagodbi između T&H Investa i Grada Varaždina, na što se na konferenciji za medije osvrnula i platforma Budimo grad.

Kako tvrde, ovo je treća verzija takve nagodba, a zbog toga što T&H Invest kamate obračunava 17%, a Grad 2%, dug Grada je porastao za više od 100%, a dug T&H Investa za 20%. Isto tako, dodaju kako su u prijedlog nagodbe uvrštene i nekretnine u Wissertovoj i u Jalkovcu po kojima bi trebala ići spojna cesta u Jalkovcu, a koje, kako navode, "nemaju baš nikakve veze sa sporovima koji su u tijeku". Za to područje, dodaju, treba pregovarati još 30-ak vlasnika nekretnina.

- Na naše traženje da se umjesto nekretnina isplati procijenjeni iznos novca, odgovor je da Patafta na to ne pristaje, već traži isključivo nekretnine. Naravno! Jer zna da vrijede višestruko više! Nagodba u predloženom obliku nije objektivno sagledala pozicije jedne i druge strane, a Grad je stavljen u bitno lošiji položaj u odnosu na drugu stranu - navode iz Budimo grad.

Komentari