reakcija na sdp-ovu pressicu

Bunić podržava Kišićevu najavu za smjenu Vlašića, ali ne vjeruje da će uspjeti zbog apsolutne većine HNS-a u Odboru

Objavljeno: 16.12.2016. 11:46

Zadnja izmjena: 16.12.2016. 12:02

Foto: Arhiva

Na jučerašnju konferenciju SDP-a na kojoj je Kišić najavio kako će na sljedećoj sjednici Nadzornog odbora Varkoma tražiti raspravu o povjerenju direktoru, reagirao je gradski vijećnik Željko Bunić, koji je, podsjetimo, već jednom prozvao Kišića da je „ili izgubio nadzor nad SDP-om ili obmanjivao javnost“.

>>eTV: Kišić ne odustaje od smjene direktora Varkoma, na presici ovaj put i s Nevenom Bosiljem

Bunić je priopćenje započeo riječima da je sazivanjem te konferencije Kišić je ponovno najavio da će ići na smjenu jednog od najvažnijih članova HNS-a u Varaždinu, i kako ga je nazvao, "intimusa Gradonačelnika".

- Razlozi za smjenu su detaljno i argumentirano obrazloženi što naravno pozdravljam. No s obzirom na to da HNS ima apsolutnu većinu u nadzornom odboru VARKOM d.d. ono što očekujem da se najavljena inicijativa neće podržati te da će članovi SDP-a biti preglasani, a direktor VARKOM-a "prezimiti" - nastavio je Bunić.

Također je naglasio kako ga zanima hoće li SDP nakon eventualnog i vjerojatnog preglasavanja članova SDP-a u nadzornom odboru, ponovno biti kako kaže, "posramljen i ponižen" te nadalje zaključuje da će ili SDP Gradonačelniku uzvratiti nepodržavanjem Proračuna Grada za 2017 bez obzira na, kako kaže, "oksimoronsku izjavu gospodina Kišića" da će Proračun podržati ali da neće podržati prodaju TERMOPLIN-a koja čini više od 20% proračunskih prihoda.

- Za mene bi takva reakcija pokazala da SDP misli ozbiljno, a ne da samo deklarativno brine za javni interes. U suprotnom će konferencija za tisak biti amaterski režirana farsa SDP-a i HNS-a, tek igrokaz za javnost - završava Bunić svoje priopćenje.

 

Komentari