konferencija za medije

Čačić pojasnio stav: Zatvaranje podrazumijeva obeštećenje, ali zatvoriti moramo

Župan Radimir Čačić na današnjoj konferenciji za medije pojasnio je svoju jučerašnju izjavu o potrebi za zatvaranjem ugostiteljskih objekata, kakzavši kako njihovo zatvaranje podrazumijeva obeštećenje od strane države...
Objavljeno: 06.11.2020. 12:05

Zadnja izmjena: 06.11.2020. 14:43

Župan Radimir Čačić na današnjoj konferenciji za medije pojasnio je svoju jučerašnju izjavu o potrebi za zatvaranjem ugostiteljskih objekata, kazavši kako njihovo zatvaranje podrazumijeva obeštećenje od strane države.

- Ne možete nikome zabraniti rad, a da mu niste osigurali novac za štetu. Rasprava koja je nastala potpuno je bespredmetna – rekao je Čačić, dodajući kako županijski Stožer nema ni ovlasti donijeti takvu odluku, ali mu je dužnost problem prepoznati i upozoriti nadležne.

- Nalazimo se na granicama pucanja, na najslabijoj točci koja se zove – respirator. Brojevi su jasni: na svakih stotinu bolesnih dolazi 10 teško bolesnih koji trebaju kisik i jedan od njih vrlo teško bolestan kojemu treba respirator. Naši brojevi zadnjih dana prelaze 200, 254 i 281 zaraženih, ugroženiji su samo Belgija i Češka – rekao je župan.

Ukoliko se situacija nastavi, upozorio je - za 7 do 10 dana više neće biti dovoljno ni deset novokupljenih respiratora.