Vijećnica Vlasta Cindrić na današnjoj je županijskoj skupštini postavila pitanje vezano uz nedavne rezultate PISA testova na kojima su podsjetimo, hrvatski učenici postigli loše rezultate, a vijećnicu je zanimalo može li nešto Županija poduzeti u vezi toga.

Župan Radimir Čačić rekao je u svojem odgovoru kako naši učenici ''zaostaju i stagniraju''. - Tu nema isprike, ali ministrica Divjak za to nije kriva jer je to mjerenje provedeno prije kurikularne reforme, ali je kriva zato što ništa nije napravila - rekao je župan i dodao kako bi trebali naučiti od Estonije, ali i Slovenije koji su po rezultatima bolji od nas.

- Poruka gospođi Divjak je da nauči od Varaždinske županije, ako već neće od Estonije i Slovenije jer su naši rezultati dva puta bolji od hrvatskih standarda. Naši rezultati su bolji jer imamo centre izvrsnosti i jednosmijensku nastavu koja bitno utječe na kvalitetu - poručio je Čačić s govornice. 

Vijećnik Roman Strelec osvrnuo se pak na jedan medijski natpis u kojem je ministar Predrag Štromar izjavio kako je ''Sjever Hrvatske godinama bio zapostavljen te kako se sada ispravlja nepravda''.

Župan Radimir Čačić izjavio je pak kako nikad ni na kakav način ''Štromar nije dao ni jednu lipu''. -  Sada imamo prijatelja u Vladi i odjednom nam dolaze stotine milijuna kuna - rekao je sarkastično Čačić i nastavio: - Sve energetske obnove škola i bolnice s njime nemaju ništa. Oni su samo poštari. Mi napravimo projekte, dobijemo novac, platimo radove.Oni bi nam i tu podmetnuli nogu da mogu, ali ne mogu jer je riječ o europskom novcu - rekao je Čačić.

Komentari

10.12.2019. 12:40h Zadnja izmjena: 10.12.2019. 12:43

Foto: Dario Jurčević