priopćenje za medije

Čačić nakon izbora Turudića: 'Preostaje jedino ono što je najavio Milanović'

Objavljeno: 08.02.2024. 12:32

Zadnja izmjena: 08.02.2024. 12:32

Koalicija stranaka Fokus - IDS- Narodna stranka Reformisti i PGS u priopćenju navode kako zbog čega nisu podržali izbor Ivana Turudića za novog državnog odvjetnika. 

Naime, predsjednik Reformista, Radimir Čačić, ističe kako odluke HDZ-a i partnera u Saboru u potpunosti eliminiraju svaku mogućnost da javnost sazna sve čemu su godinama svjedočili kad se govori o HDZ-u.

- Jedino što tu preostaje je javna objava predsjednika Milanovića da će pomilovati svakoga tko po„Lexu AP“ bude osuđen. Isto tako HDZ stječe potpunu kontrolu na DORH-om, ne samo izborom „svojeg dečka“ Turudića već i nakon toga postavljanjem potpuno kontrolabilnog ravnatelja USKOK-a. - izjavio je.

Saborska zastupnica Natalija Martinčević istaknula je:

- Trideset smijenjenih ministara, te cijeli niz uhićenih, osumnjičenih i optuženih dužnosnika HDZ-a od državnih tajnika pa do župana, na ovaj ili onaj način povezanih s korupcijom, nasiljem i alkoholiziranim incidentima ne daju bog zna kakvu sliku o stranci i državi koju vodi Andrej Plenković.


Priopćenje Narodne stranke - Reformisti:

Koalicija stranaka FOKUS-IDS-NS REFORMISTI-PGS neće podržati HDZ-ov prijedlog da Ivan Turudić bude glavni državni odvjetnik. Svih pet saborskih zastupnika ove koalicije su protiv tog prijedloga, priopćeno je jučer na konferenciji u Hrvatskom Saboru.

„Odluke HDZ-a i partnera u Saboru ovih dana će potpuno eliminirati svaku mogućnost da hrvatska javnost sazna sve ono čemu svjedočimo i čemu smo godinama svjedočili kad govorimo o HDZ-u. Jedino što tu preostaje je javna objava predsjednika Milanovića da će pomilovati svakoga tko po„Lexu AP“ bude osuđen. Isto tako HDZ stječe potpunu kontrolu na DORH-om, ne samo izborom „svojeg dečka“ Turudića već i nakon toga postavljanjem potpuno kontrolabilnog ravnatelja USKOK-a. izjavio je predsjednik NS Reformisti Radimir Čačić.

„Jučer smo vidjeli da kud Plenković okom, tu Ustavni sud skokom. Ustavni sud je odlučio štititi HDZ umjesto da štiti Ustav. Danas je na dnevnom redu izglasavanje čelnika DORH-a koji je neupitno HDZ-ov čovjek čime se i ta institucija stavlja pod kontrolu HDZ-a, a na red nam dolazi i izglasavanje Lex AP-a kojom se želi ušutkati medije. Ostale institucije koje je HDZ zarobio nema smisla nabrajati jer bi to jednostavno predugo trajalo. Ušli su u svaku poru društva, od Ustavnog suda do lokalnog nogometnog kluba“ – izjavio je predsjednik stranke Fokus Davor Nađi.

Saborska zastupnica Natalija Martinčević istaknula je: „Trideset smijenjenih ministara, te cijeli niz uhićenih, osumnjičenih i optuženih dužnosnika HDZ-a od državnih tajnika pa do župana, na ovaj ili onaj način povezanih s korupcijom, nasiljem i alkoholiziranim incidentima ne daju bog zna kakvu sliku o stranci i državi koju vodi Andrej Plenković. Posebno u svijetlu činjenice da postoje i neki „zločesti mediji“ koji takve stvari i objavljuju. Stoga se premijer u superibornoj godini ozbiljno bacio na posao i kroz „Lex AP“ te imenovanje Turudića odlučio tome stati na kraj.“

Komentari