dan civilne zaštite

Čačić obrazložio projekt izgradnje Centra za civilnu zaštitu Varaždinske županije

Objavljeno: 01.03.2018. 13:23

Zadnja izmjena: 02.03.2018. 09:03

Foto: Dominik Sever/Viktor Hranić

Međunarodni dan civilne zaštite obilježen je već tradicionalno svečanom sjednicom civilne zaštite Varaždinske županije i Grada Varaždina  u Županijskoj palači u Varaždin, pri čemu su najistaknutijim pojedincima iz sustava civilne zaštite na području Županije ( njih ukupno 11) podijeljene i prigodne zahvalnice.

Prisutnima su se obratili načelnici Stožera civilne zaštite Varaždinske županije i Grada Varaždina Robert Vugrin i Zlatan Avar, a članovima Stožera  njihov su dan čestitali župan Varaždinske županije Radimir Čačić i gradonačelnik Grada Varaždin Ivan Čehok. Čačić je tom prilikom obrazložio i projekt izgradnje Centra za civilnu zaštitu Varaždinske županije.

- Naravno da postoji  potreba daljnjeg jačanja i opremanja sustava civilne zaštite na području naše Županije. Jedan od važnih koraka je izgradnja Centra za civilnu zaštitu Varaždinske županije kojim bi se na jednom mjestu objedinio rad operativnih snaga civilne zaštite i oformio Centar za upravljanje u kriznim situacijama, sa svim svojim popratnim sadržajima. Uz ovu osnovnu namjenu, izgradnjom centra riješio bi se problem smještajnog i skladišnog prostora, te trenažnog centra za potrebe operativnih snaga rekao je župan - stoji u priopćenju Varaždinske županije.

Komentari