Komentirao i Termoplin

Reformisti peticijom namjeravaju prisiliti Županiju da zbog ukidanja novca za JPP podigne tužbu

Objavljeno: 08.04.2016. 13:01

Zadnja izmjena: 08.04.2016. 13:03

Foto: Alen Matušin

Predsjednik Reformista danas je, kako smo izvjestili, najavio tri ciklusa obilaska svih gradova i općina Varaždinske županije u svojstvu saborskog zastupnika te člana Odbora za regionalni razvoj i fondove EU te Odbora za gospodarstvo.

Kako je tom prilikom istaknuo, spomenute obilaske pokušat će iskoristiti i za svojevrsnu peticiju kojom Varaždinsku županiju namjerava prisiliti na tužbu protiv Vlade za kršenje osam sporazuma vezanih uz subvencioniranje JPP-a.

- Vjerovnik mora podići tužbu, a to je Županija. Kao saborski zastupnik ja to mogu samo inicirati, no prvo ću u pismenoj formi zatražiti odgovor je li tužba podnijeta – rekao je Radimir Čačić.

"Političko šikaniranje"

Ukidanje sredstava za subvencioniranje smatra "direktnim političkim šikaniranjem", kako je rekao. Komentirao je i aferu vezanu uz Termoplinove fakture gradskim ustanovama, rekavši da gradonačelnik neće imati posljedice jer "ionako ne može dobiti izbore".

- Habuš je potpuno u pravu, jer ne može on "gledati račune", ali budući da je bio službeno upozoren na njemu je bilo da zatraži istragu i, ako takvi postoje, sankcionira krivce – rekao je Čačić.

- Ne tvrdim da je Habuš imao interes, ali ako je sve to istina, imao ga je onaj koji je građanima naplaćivao više. Što bi se tek dešavalo da Termoplin nije u većinskom vlasništvu Grada?! Obziran gradonačelnik zatražio bi ispriku i povratak sredstava te razmislio o sankcijama – zaključio je.

Komentari