Visoki trgovački sud odbio je žalbu Ministarstva znanosti i obrazovanja na nepravomoćnu presudu prema kojoj ministarstvo mora Varaždinskoj županiji isplatiti 18,6 milijuna kuna za projekte JPP-a.

Ministarstvo je sada temeljem pravomoćne presude dužno Županiji isplatiti spomenuti iznos koji uključuje i dosada nakupljene zatezne kamate, a župan Radimir Čačić povodom toga danas je održao konferenciju za medije. Čačić je tom prilikom poručio kako će, ukoliko ministarstvo dug ne podmiri u roku od osam dana, podići kaznenu prijavu protiv odgovornih.

- Ne samo da nisu vratili novac za koji su oni sami tvrdili da ga je nužno vratiti, ne samo da nisu platili po nagodbi koju su oni sami pisali, nego su i kada je sud donio odluku, plaćanje željeli spriječili žaleći se na odluku suda. Ovdje se radi o zlonamjernosti i nanošenju štete našoj županiji - rekao je Čačić, ističući kako se ukupni dug dosada već popeo na 49,2 milijuna kuna.

Odgovornim pak smatra poglavito ministricu Blaženku Divjak i potpredsjednika Vlade Predraga Štromara, koje proziva da uporno i na sve načine opstruiraju isplatu, a dodaje i kako je o svemu razgovarao s premijerom i ministrom financija - međutim, ni oni nisu ispoštivali dogovor.

Komentari

12.12.2019. 12:29h Zadnja izmjena: 12.12.2019. 20:32