povratak na mjesto župana

Čačić preuzeo 'ključeve' Županije od - Kišića! 'Štromar ne može ništa uvjetovati'

Objavljeno: 09.06.2017. 09:22

Zadnja izmjena: 09.06.2017. 12:35

Foto: Luka Šalamun

Jutros u 8 obavljena je formalna primopredaja županijske vlasti između novoizabranog župana Čačića i donedavnog dožupana Kišića, a dojučerašnji župan Štromar nije se ni pojavio, jer sada u Zagrebu rješava nacionalna pitanja.

Čačić je novinarima izjavio kako on i njegov tim započinju s čistim listom papira. Kišića je pohvalio da je bio odličan dožupan, ali da nije mogao ništa napraviti u timu kojega je vodio Štromar. No, unatoč packama na račun Štromara, Čačić očekuje dobru suradnju s vladom:

- Vlada je vlada, vjerujem da će suradnja biti u svemu dobra. Mi ne želimo biti u vladi, nego samo projektni partneri. - izjavio je Čačić, dodajući da su glavni projekti kojima se on misli baviti izgradnja brze pruge i aglomeracija.

'Oblik političke trgovine'

Iako očekuje - kako je rekao - apsolutnu suradnju sa Štromarom i smatra da je dobro što u vladi imamo čovjeka iz naših prostora, Čačić je izjavio da je HNS-ovo koaliranje s HDZ-om krađa SDP-ovih glasova. 

- Izaći na izbore pod skutom SDP-a, a onda otići u nama potpuno suprotan tabor - to je oblik političke trgovine. - nadovezao se Kišić na Čačićeve riječi. Čačić je ujedno odbacio mogućnost da će se Štromar kao potpredsjednik vlade moći miješati u odnose u županijskoj skupštini, gdje Čačić očekuje potporu i HDZ-a i nekih drugih vijećnika - te projektnu suradnju i s SDP-om, što god to značilo. 

- Štromar ne može ništa uvjetovati po ovom pitanju. Čim bude pokušao nešto uvjetovati, ići će se na nove parlamentarne izbore i to je njegov kraj. I Vesna Pusić će sada završiti tamo gdje je i trebala završiti. - osvrnuo se Čačić na svoje političke protivnike, ostavljajući i dalje otvorena vrata za prelazak članova HNS-a u redove Reformista. Na koncu vrijedi spomenuti i da Čačić ured župana planira premjestiti u sobu gdje je ured bio smješten još od 1850. godine.

Rezultati ankete

Što očekujete, kakav će Predrag Štromar biti ministar graditeljstva?

Izvrstan

9%

Vrlo dobar

4%

Dobar

8%

Loš

21%

Jako loš

58%

Komentari