osvrt na mandat

Čačić: Realizirali smo 860 milijuna kuna projekata, priprema se još skoro milijarda

Unatoč pandemiji i krizi, Varaždinska županija je u suficitu od 36 milijuna kuna u odnosu na zatečeni manjak od 9 milijuna kuna...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.02.2021. 08:16

Zadnja izmjena: 24.02.2021. 09:09

Foto: ARHIVA

Na jučerašnjoj, posljednjoj sjednici županijske skupštine u mandatu župana Radimira Čačića podneseno je izvješće o radu za drugo polugodište 2020. godine, a župan je ujedno najavio nove, velike projekte.

Kako je izvijestio, unatoč pandemiji i krizi, Varaždinska županija je u suficitu od 36 milijuna kuna u odnosu na zatečeni manjak od 9 milijuna kuna. Dodao je kako su realizirani ili se grade 860 milijuna kuna vrijedni projekti, dok je 940 milijuna kuna projekata u procesu pripreme.

- Ti projekti ne utječu na financijsko stanje Županije, sve možemo platiti, pri čemu se ne trebamo ni zaduživati. Međutim, želimo držati potencijal i sve buduće projekte također ćemo raditi na način da sutra ne opterećuju Županiju, nego da tijekom otplate budu pokriveni uštedama u energetici i drugim uštedama. Naša ulaganja su usmjerena na projekte koji još više i bolje mogu doprinijeti financijskom i razvojnom potenciju Županije - rekao je župan Čačić i dodao kako je među njima najveći projekt Bukotermal, korištenje geotermalnih energija, vrijedan 630 milijuna kuna.

Komentari