prozvao ih za "petljanje"

Čačić: "Štromar i Posavec nemaju jasan stav protiv daljnjeg bacanja novca za Uljanik"

Radimir Čačić je na današnjoj presici ponovio je stav Reformista, kako je jedino rješenje za Uljanik stečaj s preustrojem, te optužio predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka da restrukturiranje podržava iz osobne koristi...
Objavljeno: 28.03.2019. 14:55

Zadnja izmjena: 28.03.2019. 15:16

Foto: Arhiva/Ilustracija

Radimir Čačić je na današnjoj presici ponovio je stav Reformista, kako je jedino rješenje za Uljanik stečaj s preustrojem, te optužio predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka da restrukturiranje podržava iz osobne koristi.

- Nije jedina alternativa likvidacija i ulaganje dodatnih 4 do 7 milijardi na već isplaćenih 3,1 za restrukturiranje, kako nude Tomislav Debeljak i Ivan Vrdoljak. Vrdoljakova podrška Debeljaku u odnosu na njegovu osobnu korist je razumljiva, ali je zanimljivo da se do našeg istupa, kad smo već rekli da ćemo glasovati protiv daljnjeg bacanja novca, nisu javili ni Štromar ni Posavec, obzirom da bi jasan stav HNS-a eliminirao svaku drugu odluku osim stečaja. Stav "stranka je za restrukturiranje, ali mi se ne slažemo s vlastitim mišljenjem" nije stav nego petljanje - rekao je Čačić.

Čačić je naglasio kako je osobno kao ministar za autoceste izdao milijarde jamstava, ali ni jedno nije naplaćeno. S druge strane, ministra Marića smatra odgovornim za trećinu, a Vrdoljaka, Lalovca, Marića, Panenića i Martinu Dalić za druge dvije trećine jamstava za brodogradilište, uz zaključak kako se odluka o stečaju trebala donijeti prije godinu dana, te bi se na taj način sačuvalo 1800 najboljih radnika koji su sada zbog situacije otišli.

 

Komentari