manifest uoči eu izbora

Čačić u Ljubljani: "Neka nam Europska unija kompenzira školovanje radne snage"

"Hrvatska je na visokom trećem mjestu s blizu 14 posto iseljene radne snage" naglasio je Čačić, dodajući da kako bi kompenzacijska sredstva ponovno trebala biti usmjerna u obrazovanje...
Objavljeno: 12.04.2019. 13:43

Zadnja izmjena: 12.04.2019. 13:50

Radimir Čačić danas je u Ljubljani iznio inicijativu za formiranjem kompenzacijskog fonda unutar Europske unije koji bi tranzicijskim zemljama nadoknađivao dio troškova školovanja radne snage koja odlazi u razvijene zemlje poput Njemačke ili Francuske.

"Hrvatska je na visokom trećem mjestu s blizu 14 posto iseljene radne snage" naglasio je Čačić, dodajući kako bi kompenzacijska sredstva ponovno trebala biti usmjerna u obrazovanje. Rečeno je to na zasjedanju Vijeća Europske demokratske stranke kojoj pripadaju i Reformisti, a koja je ujedno dio treće najjače političke grupacije u Europi – Saveza liberala i demokrata za Europu (ALDE). Zasjedanje u Ljubljani danas se održalo kako bi se donio manifest uoči izbora za Europski parlament, pri čemu je predsjednik Reformista iznio i stav kako je potrebno i značajno povećanje sredstava Kohezijsko fonda, budući da su ona namijenjena ravnomjernom razvoju regija: "Regije realiziraju projekte brže i bolje, te bolje prepoznaju potrebe gradova. Poseban naglasak treba staviti na financiranje projekata manjih općina i gradova u regijama s obzirom da vrlo često građani bogatih, velikih urbanih sredina ne prepoznaju probleme drugih", zaključio je Čačić.

Komentari