sastanak župana Sjeverne Hrvatske

Čačić u Međimurju opet prozvao Vladu i Kujundžića: 'Privatizacija ordinacije je prvi zakon koji ću zabraniti!'

Objavljeno: 18.06.2018. 18:50

Zadnja izmjena: 18.06.2018. 18:56

U Međimurskoj županiji održao se danas, 18. lipnja, sastanak između petorice župana Sjeverne Hrvatske. Župani Čačić, Bajs, Koren, Kolar i Posavec raspravljali su oko različitih tema značajnih za sjever Hrvatske, a posebno su se dotaknuli zdravstva, obrazovanja i EU fondova.

Ove teme posebno su važne jer će se o istima pričati i na sastanku župana s Vladom Republike Hrvatske koja će se održati 4. srpnja u Županijskoj palači u Varaždinu, a ovom je prilikom župan Radimir Čačić govorio o zdravstvu i oštro se okomio na ministra Kujundžića, odnosno zakon o privatizaciji ordinacija u domovima zdravlja, učinivši to isto prije nekoliko dana na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća u Vidovcu. 

- Jedna tema koja se pred nama pojavljuje kao apsolutno najdestruktivnija poruka koja se pojavila u zadnjih desetak godina, a bilo je puno takvih poruka od različitih Vlada, je ovo što nam jasno i glasno poručuje ministar Kujundžić, a Vlada zasada još to nije odbacila – rekao je Čačić o Zakonu kojim bi se privatizirale ordinacije po domovima zdravlja i ljekarne. 

- To je Zakon od dvadesetak članaka na koje je poslano pet tisuća primjedbi, a sve se svodi na to da ministar Kujundžić i Vlada Republike Hrvatske žele odlukom ministra, ozakoniti podjelu ordinacija u domovima zdravlja i ljekarnama koje su sada u vlasništvu županija. To je protuustavno. Osobno sam rekao, to je prvi zakon koji ću zabraniti da se provodi. Moj potpis za taj Zakonu neće biti - izjavio je Čačić te dodao kao su se s ovime složili i ostali kolege župani.

Komentari