komentar

Čačić za RTL: Prije EU Pelješki most nije bio opcija. I autocesta će se jednom dogoditi

Objavljeno: 02.08.2021. 10:38

Zadnja izmjena: 02.08.2021. 10:40

Bivši župan Varaždinske županije i ministar graditeljstva u Vladi Ivice Račana, Radimir Čačić, za RTL televiziju komentirao je izgradnju Pelješkog mosta. Kazao je kako je autocesta kroz BiH za Hrvatsku "bolja opcija", dok je most "postao opcija" tek ulaskom Hrvatske u Europsku uniju.

- Autocesta je nešto što je najracionalnije, najbrže, jednako košta i možemo novac vratiti – ako ga mi dajemo. Zašto most nije bio opcija do ulaska u EU? To nije fizibilno. Mi ne možemo izdržati financiranje mosta koje ne možemo naplatiti, a autocestu možemo izdržati financijski i možemo novac vratiti kao što ga vraćamo i sada – rekao je Čačić, dodajući kako su iz toga razloga sva otvaranja radova u vrijeme Vlade Ive Sanadera "bila lupetanja".

Čačić je uvjeren da će se i autocesta "jedanput dogoditi", pri čemu ne smatra da je taj projekt u koliziji s projektom Pelješkog mosta: - Da je most potreban, da most rješava problem, da je most u ovom trenutku, jer nemamo autocestu, u velikoj mjeri supstitucija i za autocestu, o tome nema spora, zaključio je bivši ministar.

Komentari