novi zakon o zdravstvenoj zaštiti

Čačić: Zabranit ću provođenje zakona - Kujundžić pajdašima rasprodaje naše domove zdravlja!

Objavljeno: 16.06.2018. 10:31

Zadnja izmjena: 16.06.2018. 11:47

Foto: Arhiva

„Ministar Kujundžić je najveća i najopasnija tempirana bomba koju Hrvatska u ovom trenutku ima. Najveća potencijalna štetočina“, rekao je župan Varaždinske županije Radimir Čačić na svečanoj sjednici općinskog vijeća u Vidovcu.

„emojte se igrati sa zdravljem ljudi, na način da svojim pajdašima rasprodajete domove zdravlja i apoteke jer ih više nikad po našim brdima i dolinama neće imati“, rekao je Čačić, dodavši da su svi župani istog stava, bez obzira na stranke, a riječ je o novom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti.

„Mogu javno reći, što prvi put ikada velim – ako netko usvoji takvo ludilo – zabranit ću da se provodi zakon, da naši domovi zdravlja idu u privatne ruke. Pa nek' me kazne! Jedanput sam već osuđen prije četrdeset godina za rušenje socijalističkog sistema, sad ću biti zbog ovoga“, rekao je Čačić.

Naime, novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti obiteljskim liječnicima dao bi mogućnost da slobodnog izbora – raditi u domovima zdravlja ili u privatnoj ordinaciji u ugovorom s HZZO-om, što izaziva podijeljena mišljenja – župani su stava da se time primarno zdravstvo „privatizira“, a oponenti ih prozivaju za "zamagljivanje" u interesu „kadroviranja i prihoda od koncesija“.

Komentari