velik interes

Čak 300 građana koristi subvenciju za servisiranje bicikla, a Grad daje i 300 kuna za novi

Objavljeno: 13.04.2021. 12:12

Zadnja izmjena: 13.04.2021. 13:32

Varaždinci su, kako se poručuje iz gradske uprave, ponovo u velikom broju prihvatili ponuđeno sufinanciranje servisiranja bicikla. Svi termini u servisima su popunjeni, a subvenciju će iskoristiti 300 građana.

Grad Varaždin je, podsjetimo, sa serviserima i trgovcima bicikla u Varaždinu dogovorio da se servisiranje starog bicikla sufinancira s 50 posto od troškova servisa, odnosno maksimalno 200 kuna po korisniku poticaja, a mjera se provodila od 15. veljače.

- Varaždin je grad bicikla i mi ćemo dalje jačati biciklističku prometnu infrastrukturu, uređivati biciklističke staze te poticati građane da što više koriste bicikle. Pri tom nam je stalo do njihove sigurnosti pa nas veseli veliki odaziv na korištenje subvencija za servisiranje i kupnju bicikla. Grad Varaždin time poštuje svoju tradiciju ali se uklapa i u najnovije trendove u europskim gradovima koji stavljaju naglasak na tu vrstu mobilnosti građana. – izjavio je gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok.

300 kuna za novi bicikl

Varaždinci će također, dodaje se, povoljnije, uz poticaje iz gradskog proračuna moći kupiti novi bicikl. Naime, već od 15. travnja Varaždinci će moći iskoristiti 300 kuna gradskog poticaja za kupnju novog bicikla. Predviđeno je da se mjera poticanja kupnje novog bicikla provodi do 15. kolovoza ili do trenutka iskorištenja sredstava za što je u proračunu osigurano 150 tisuća kuna.

Komentari