Čakovcem prošlo već 3.600 izbjeglica, treći vlak stiže oko ponoći

Objavljeno: 18.10.2015. 16:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Nikola Kokotec

Nakon što je jutros u 5 sati u Čakovec stigao drugi vlak s migranima, najavljen je i dolazak trećeg oko 23 sata u noći. No, kako neslužbeno doznajemo, Slovenci još uvijek nisu potvrdili da će prihvatiti novih 1.800 izbjeglica...

>>VIDEO Reporteri eVaraždina s izbjeglicama u Čakovcu: Ljudi nahranjeni i u kratkom roku upućeni u Sloveniju

U ranim jutarnjim satima na željeznički kolodvor u Čakovcu stigla je još jedna kompozicija iz Tovarnika. U vagonima je bilo 1.800 žena, djece i muškaraca koje su namirnicama opskrbili djelatnici Hrvatskog Crvenog križa.

Iz naših izvora bliskih MUP-u doznajemo da je u nedjelju 600 izbjeglica autobusima upućeno na cestovne granične prijelaze Macelj i Mursko Središće. Preostali migranti nastavili su put vlakom do Središća ob Dravi. Dolazak trećeg vlaka još uvijek je upitan jer Slovenci zasad nisu potvrdili prihvat još jedne skupine od 1.800 izbjeglica.

Iako je u dva navrata prihvat i prijevoz izbjeglica od Čakovca do graničnih prijelaza protekao bez većih problema, kako nam je potvrdio Darko Jurčec, načelnik PU varaždinske, policijski službenici PU međimurske pojačani su s kolegama iz Varaždina.

- Tridesetak policijskih službenika PU varaždinske od prvog dana se izmjenjuje u prihvatnom centru Opatovac, a dio njih angažiran je i na prihvatu izbjeglica koje pristižu u Čakovec. To je naš rutinski posao i policijski službenici ga profesionalno odrađuju – rekao je Jurčec za eVaraždin.    

Inače, od ponoći do 9 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je 886 migranata, a trenutno se u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu nalazi 3.996 osoba.

I dalje se očekuje priljev migranata s područja Republike Srbije, a od početka migracijske krize na područje RH ušlo je 193.668 migranta, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova RH .

Komentari