položena i optička mreža

FOTO: Čakovečka ulica 'pegla' se asfaltom, Bunić: "Idemo dalje, obnavljamo još četiri ulice"

Objavljeno: 20.10.2018. 14:29

Zadnja izmjena: 20.10.2018. 16:36

U lipnju ove godine gradska vlast najavila je kako će „raskopati Banficu“, kako bi se konačno dovelo u red katastrofalno stanje infrastrukture, ali i asfaltnih površina. Trenutno su u tijeku završni radovi u Čakovečkoj ulici, prvoj od ukupno pet ulica koje se planiraju sasvim obnoviti.

- Promijenili smo cjelokupnu vodnu infrastrukturu (vodovodne cijevi), uveli optičku infrastrukturu, te na kraju obnovili i cestu koja je imala katastrofalno lošu podlogu iz prethodnih vremena. Nadamo se da će nas poslužiti vrijeme, kako bi radovi završili do 20. studenoga, pri čemu treba reći da će do toga datuma biti gotove četiri ulice: Čakovečka, Preloška, Vukovarska i Osječka, dok će se Labinska najvjerojatnije odgoditi za proljeće sljedeće godine, da ne uđemo u snježni period vremena – pojasnio nam je direktor Varkoma Željko Bunić.

>>FOTO Gradska vlast najavila opsežne radove: 'Raskopat ćemo Banficu - ovo je komunalni tsunami!'

Uz spomenutu gradsku tvrtku nositelj radova je i Grad Varaždin, a podsjetimo, u ranije obnovljenoj Lepoglavskoj ulici cijevi nisu bile mijenjane 50-ak godina. Ovime će se na Banficu  ukupno uložiti 10 milijuna kuna - Više od 50% prihoda Varkoma dolazi od građana i red je da im na ovaj način to vratimo. Ovdje je bila katastrofa, no idemo dalje, obnova obuhvaća još četiri ulice - zaključio je Bunić.

 

 

 

Komentari