Caritas Varaždinske biskupije i ove godine darivao višečlane obitelji

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 05.01.2015. 13:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska biskupija

Izvor: galerija-images/caritas

Tradicionalan susret Caritasa Varaždinske biskupije s roditeljima petero i više malodobne djece, koji se priređuje dva puta godišnje, održan je u subotu 3. siječnja udvorani biskupijskog Pastoralnog centra u Varaždinu...

Božićno-novogodišnjem susretu odazvalo se više od 170 članova iz stotinjak obitelji. Biskupijski Caritas u evidenciji ima više od 200 obitelji kojima upućuje poziv na susrete koji se priređuju u prigodi Božića i na početku ljeta.

Okupljene su pozdravili varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, te predsjednik i ravnatelj Biskupijskog Caritasa generalni vikar mons. Ivan Godina i mr. Ante Šola uputivši čestitke u prigodi božićnih blagdana.

Biskup Mrzljak zahvalio je roditeljima na dolasku u božićnom vremenu te im je uputio prigodnu riječ o nadi za budućnost Hrvatske koju daju višečlane obitelji jer u njima se rađaju novi životi, novi ljudi koji će stvarati budućnost i društva i Crkve.

- Na vašem životnom putu mi vam želimo biti duhovna pomoć, oslonac i ohrabrenje, a prema mogućnostima želimo vam pomoći i u materijalnim teškoćama preko našeg Biskupijskog i naših župnih Caritasa - rekao je biskup Mrzljak.

O temi "Vjera u obitelji" izlagali su preč. mr. Josip Koprek, predstojnik biskupijskog Obiteljskog centra, i njegovi suradnici bračni par Ljiljana i Silvije Peti. Prečasni Koprek upoznao je prisutne s ciljevima postojanja Obiteljskog centra pri Varaždinskoj biskupiji. Predavači su govorili o svom duhovnom i bračnom iskustvu te kako su prolazili kroz razne faze životnog sazrijevanja. Ravnatelj Šola zahvalio je obiteljima na hrabrosti u svjedočenju istinskih životnih vrednota, te istaknuo kako Caritas kontinuirano pomaže mnoge obitelji kroz razne projekte pomoći.

Obiteljima su zahvaljujući donatorima podijeljeni paketi sa živežnim namirnicama i potrepštinama. Obitelji su također dobile raznu odjeću, igračke i slatkiše za djecu.

{gallery}caritas{/gallery}

Komentari