stigli nalazi inspekcije

eTV: NALAZ INSPEKCIJE O ODVOZU BALA 'Sve je zakonito, jedino je i folije trebalo zbrinuti'

Objavljeno: 17.08.2017. 10:54

Zadnja izmjena: 17.08.2017. 10:55

Foto: Željko Porobija

Na današnjoj presici gradonačelnik Čehok i zamjenik Avar predočili su nalaze inspekcije o odvozu bala, prema kojemu su sve poduzete radnje zakonito - osim što je inspekcija naznačila da je trebalo riješiti i folije.

Radi se o folijama koje su prethodno skinute s bala kako bi se odvezao otpad u skladu s klasifikacijom. 

- Sve je kompletno zakonito i napravljeno prema pravilima struke. Pogriješili su svi oni koji su ovih dana širili insinuacije kako Grad radi nešto nezakonito i kako će inspekcija naći niz nepravilnosti. - iznio je Avar.

Samo par kuna više na računu građana?

Čehok je potom pozvao sve da se ne dižu tenzije oko ovakve teme,  jer su oni htjeli vratiti u igru VARKOM.

- Mi kao grad nismo govorili o tehničkim stvarima, jer pitanje hoće li se to tovariti u 4, 5 ili 6 kamiona pitanje poslovođe, a ne gradonačelnika i zamjenika. - izjavio je Čehok, dodajući kako će se problem riješiti u roku od 2 godine, pod uvjetom da se do kraja godine uspješno završe pregovori s koncesionarom.

O pregovorima s koncesionarom, prema Čehokovim riječima, ovisi i to koliko će cijeli proces koštati građane - ako koncesionar pristane da se plaćanje protegne na nekoliko godina, građanima će se tek simbolično povećati računi. Nije pak rečeno ništa koliko će porasti cijena komunalnih usluga ako se koncesionaru bude trebalo platiti odmah, ali je Čehok naveo da su blizu dogovora da se plaćanje ipak rastegne.

 

 

Komentari