Na području grada Varaždina

FOTO: Čehok i Runac obišli novouređeno dječje igralište u Hrašćici

Objavljeno: 26.09.2018. 15:14

Zadnja izmjena: 26.09.2018. 19:11

Foto: Dario Jurčević

Danas su na dječjem igralištu u Hrašćici gradonačelnik i direktor Parkova Alen Runac obišli novouređeno dječje igralište, te su održali konferenciju za novinare na kojoj su najavili daljnja ulaganja u dječja igrališta na području Grada Varaždina.

Kako je gradonačelnik Čehok već i ranije najavljivao, Grad Varaždin je odlučio da u dvije godine uredi, obnovi i izgradi sva dječja igrališta prema svim zahtjevima mjesnih odbora, odnosno građana. 

- Slušamo građane osobito najmlađe, njihove roditelje, bake, djedove i sve one koji provode slobodno vrijeme u igri s djecom. Ovdje je sasvim novo igralište u Hrašćici, a također ide novo igralište u Donjem Kućanu. Dakle obuhvaćamo ova prigradska naselja, ali jednako tako idemo još na deset lokacija diljem grada gdje ćemo dograditi ili obnoviti odnosno zamijeniti ona stara igrala koja su danas već neuvjetna - izjavio je gradonačelnik Čehok te nastavio:

- Molim građane za razumijevanje i strpljenje, ovih deset igrališta koji će još ići diljem grada na jesen, dakle neko vrijeme kad radnici budu tamo - djeca se neće moći igrati, ali nakon toga bit će stvarno puno bolja dograđena igrališta i mislim da će to biti njima na veselje.

- Krećemo s tih deset igrališta, koja će biti negdje u cijeni od 250 tisuća kuna ulaganja Grada u ta igrališta. Parkovi su spremni to napraviti tijekom ove godine, mi smo dokazali svih ovih godina da smo uvijek na usluzi gradu. Bit će različitih igrališta, negdje će biti ovakav kakav vidite ovdje, negdje će biti samo tobogan i ljuljačke, ali uglavnom ovisi o tome gdje se nalazi igralište - rekao je direktor Parkova Alen Runac.

Predsjednik MO Hrašćica Damir Laljek zahvalio se u ime mjesnog odbora Gradu Varaždinu i Parkovima na urađenom i izvođenju ovih radova te napomenuo "imat ćemo još radova, imamo tenisko igralište koje je devastirano, nikome na korist i mjesni odbor ukazuje na taj problem već godinama i evo, gradonačelnik Čehok je obećao da će to iduće godine riješiti.

 

 

Komentari