gradonačelnik s novinarima

ČEHOK NA DANAŠNJEM KOLEGIJU 'Ne povećavamo broj odjela, a imena novih pročelnika obična su spekulacija'

Objavljeno: 08.12.2017. 11:19

Zadnja izmjena: 08.12.2017. 11:20

Foto: Željko Porobija

Na današnjem kolegiju gradonačelnika Čehoka s novinarima otklonjene su sve glasine o promjeni broja upravnih odjela, a imena novih pročelnika koja su se pojavila u javnosti nazvana su spekulacijama.

Čehok je pritom ponovio već više puta izrečenu tvrdnju da se ništa neće lomiti preko koljena i da se neće raditi prema političkom ključu.

- Naš je cilj da se smanji broj zaposlenika na oko stotinu. To će se učiniti kroz umirovljenja, pa onda i s onima koji nisu primljeni za stalno.

Odjel za redarstvo, ali i 'tužibabe'

- Broj odjela ostaje isti, neki će se spojiti i doći će do promjene imena. - izjavio je Čehok, dodajući kako će se ustanoviti i odjel za redarsku službu, kao i odjel za nadzor i provjeravanje (controlling) koji će se baviti time da svi poslovi grada budu transparentni.

- Nema tih komunalnih službi koje mogu biti u svako doba na svakom mjestu. - izjavio je Čehok, ponavljajući svoj šaljivi izraz o građanima kao 'tužibabama'. Uz to je izrazio uvjerenje da će sadašnji pročelnici na natječaju imati bolju startnu poziciju.

Predstavljen je i prijedlog novoga proračuna, koji će za 2018. godinu iznositi - kako je objasnio dogradonačelnik Zlatan Avar - oko 270 milijuna kuna -  jer će u sebe uključivati i prihode proračunskih korisnika. Kako je Čehok naveo, proračun bi trebao pokazati i smjer gradske politike za 4 godine mandata, a potom su pobrojani i glavni projekti koji će se poduzeti. Uz uvođenje brzog interneta, kučansku rampu i aglomeraciju tu su još i usklađivanje katastarskih i zemljišnih knjiga, agenda zeleni grad te još razni drugi projekti u području infrastrukture, ali i socijalne skrbi, obrazovanja i kulture.

 

Komentari