o dodjeli poticaja za poduzetnike

113 poduzetnika dobit će novčani poticaj Grada Varaždina, evo što koliko novca možete očekivati

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.10.2018. 11:45

Zadnja izmjena: 30.10.2018. 13:05

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok danas je sa svojim zamjenicima i suradnicima održao javni kolegij, a najviše riječi bilo je o poticajima koje će Grad i ove godine dodijeliti poduzetnicima.

Iz proračuna će se tako ove godine za ovakve poticaje izdvojiti milijun i 286 tisuća kuna, a poduzetnicima dodijeliti od 12 - 15 tisuća kuna bespovratnih sredstava. Prema gradonačelnikovim riječima, novce će ove godine dobiti više do 113 poduzetnika, dok ih je primjerice 2015. bilo samo 23.

- Poduzetništvo i obrtništvo u gradu se bude, imamo najavu novih investicija, odnosno, nekoliko informatičkih tvrtki, farmaceutskih, Farmex će graditi jedan novi dio. Bojim se da neće biti dovoljno radne snage za sve poslove - rekao je na kolegiju Čehok i dodao kako se ovakvim poticanjem gospodarstva ne može pohvaliti nitko u Hrvatskoj.

Umirovljenici i osobe s osobnom invalidninom koje primaju do 2000 kuna mjesečno i ove će godine primiti božićnice i to najvjerojatnije 120 kuna. Kako ja rečeno na kolegiju, nakon što se ustanovi točan broj osoba, iznos će se možda i povećati.

Komentari