uoči početka školske godine

Čehok na presici najavio osnovno školstvo 'iznad tužnog hrvatskog prosjeka'

Objavljeno: 01.09.2017. 14:24

Zadnja izmjena: 01.09.2017. 14:28

Foto: Luka Šalamun

Ovog ponedjeljka 3400 učenika sjest će u osnovnoškolske klupe u Varaždinu - od toga točno 421 prvašić. Povodom toga na današnjoj presici u Vijećnici najavljeno je što će sve u klupama dočekati naše osnovce.

Kako je najavio gradonačelnik Čehok, i dalje će sve škole u Varaždinu imati jednosmjensku nastavu, a u novu opremu uloženo je milijun kuna.

- Od ove godine krećemo u projekt škole otvorenih vrata. To znači da će djeca i nakon što bude gotova redovna predmetna nastava moći u školi boraviti i imati obrazovnu skrb. Projekt će biti gotov do kraja godine, a onda krenuti u pokusni rad. - najavio je Čehok, dodajući kako bi se time Varaždin dići iznad tužnog hrvatskog prosjeka i približiti Skandinaviji.

'S ponosom potpisali PONOS'

Grad će i dalje sufinancirati školski sport, natjecanja, kao i aktivnosti vezane za darovitu djecu i za djecu s posebnim potrebama.

- S ponosom mogu reći da smo danas u Zagrebu potpisali projekt PONOS - ukupne vrijednosti 8 milijuna kuna - kojim će se za 60 djece osigurati asistenti u nastavi. - izjavila je Čehokova zamjenica Sandra Malenica, najavljujući i nabavu informatičke opreme za osnovne škole.

A pročelnica Danijela Vusić najavila je da će sve učenike već u ponedjeljak čekati udžbenici i radne bilježnice. Osim toga, 421 prvašić dobit će i reflektirajuće prsluke.

Uskoro nova mreža škola

Iako je bio raspisan natječaj za zamjenu elektroinstalacija u 5. osnovnoj školi, kako je izvijestio zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar, još se nije krenulo u izvedbu, jer je izvođač odustao zbog roka od 3 tjedna unutar kojega su se radovi trebali dovršiti. Danas je raspisan novi natječaj, a najavljena je i nova mreža škola.

- Neke su škole prenapučene, a u nekima je manjak učenika. - objasnio je Avar, nadodavši da je u 6. osnovnoj školi prioritet nova dvorana. Na kraju presice svi vozači su upozoreni da nas u ponedjeljak ujutro očekuje tisuće učenika na cestama - što znači da će morati pojačati oprez.

Komentari