slažete li se s gradonačelnikom?

ANKETA Čehok na svom fejsu o Porcijunkulovu? "Špancir nikada neće biti festival 'kuruze'!"

Objavljeno: 07.08.2017. 12:17

Zadnja izmjena: 07.08.2017. 12:44

Foto: Arhiva

Praktički svake godine ponovno se započinju rasprave o usporedbi između Špancirfesta i Porcijunkulovoga - svojedobno se i na našem fejsu vodila o tome žestoka diskusija. Svoj doprinos ovoj nepresušnoj temi dao je danas na svom profilu i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Čehok u svom Facebook statusu smatra kako je to potpuno promašena tema, jer je Špancir - kako naglašava - nastao kao urbani ulični i trgovski festival u kojem je najvažnije bilo imati što više ulične zabave, od performera, žonglera, glumaca, zabavljača, svirača, dakle od predstave na ulici do glumačke predstave ili pak koncerta uz piće ili druženje.

'Nikada kuruza!'

Čehok stoga ističe kako Špancir nikada nije bio samo glazbeni fest, te da je svojom koncepcijom neizravno utjecao i na brojne druge manifestacije u Hrvatskoj.

- Ali, shvatite, Špancir nikada neće biti glazbeni festival s dominantnim izborom "kuruze", "narodnjaka", "hrvatskoga popa", jer jednostavno tako nije zamišljen. Mjeriti uspješnost festivala po tome je li na koncertu bilo 10.000 ili 15.000 ljudi jednako je glupo kao kada bismo kvalitetu utakmice mjerili po tome koliko je gledatelja. - otvoreno govori Čehok, obećavajući kako će se vratiti Špancir, ali ne kakav je bio, jer bi to - ističe gradonačelnik - bila pogrešna koncepcija, "nego kao urbani festival u kojem će prvenstveno biti važno kako se provodimo na javnim prostorima umjesto kako se provodimo na jednom ili dva koncerta".

Rezultati ankete

Slažete li se sa Čehokom?

Da

65%

Ne

28%

Ne znam

7%

Komentari