"ispunjavamo obećanje"

eTV: Čehok o odvozu bala: 'Nismo htjeli početi sa slikanjem - sve će biti gotovo u roku od 2 godine'

Objavljeno: 09.08.2017. 09:42

Zadnja izmjena: 09.08.2017. 10:06

Foto: Arhiva / Luka Šalamun

S obzirom da već danima traje odvoz bala iz Brezja, postavili smo pitanja gradonačelniku Čehoku zašto je taj proces krenuo izvan očiju javnosti i na koji se deponij sada odvoze bale. I prije svega - kada će se cijeli proces završiti.

>> eTV|FOTO: EKSKLUZIVNE SNIMKE Već 23 dana šleperi Aquatehnike odvoze bale iz Brezja!

Čehok je istaknuo kako su oni sada krenuli s ispunjenjem obećanja u kampanji da će se s odvozom bala koje nisu pod koncesijom krenuti iza 1. srpnja.

- Neki su bili doslovce shvatili da će se krenuti 1. srpnja, no nakon 12 godina došlo je vrijeme da se obećanje ispuni. - izjavio je Čehok.

'Nakon 12 godina treba vremena'

Također je objasnio kako su sada u pregovorima s koncesionarom koji je tužio Grad kako bi se i ostali dio bala počeo rješavati. 

- Očekujem da će se sve završiti okvirno u roku od 2 godine. Problem traje već 12 godina i trebat će vremena da se riješi. - objasnio je Čehok.

Zanimalo nas je i zašto se s početkom odvoza bala krenulo bez prethodnog informiranja javnosti.

- Mislim da je to Avar dobro objasnio - trebalo je početi s kategorizacijom i pripremom, nismo htjeli da se slikamo za javnost, pa da se onda zbog nekog kvara sve zaustavi i ispadne kako smo se samo reklamirali. - rekao nam je Čehok, dodajući kako on ne zna na koji se točno deponij odvoze bale. On misli da se radi o nekoliko deponija, ali da su konkretni podaci u nadležnosti Čistoće. 

Komentari