očitovanje gradonačelnika

ČEHOK O ZAJEDNIČKOM FINANCIRANJU "U nekadašnjem Varteksu nisu igrali samo Varaždinci"

Grad Varaždin i Varaždinska županija će ukupno osigurati oko 1,27 milijuna kuna kako bi NK Varaždin konkurirao i ušao u prvu ligu, a ostatak od oko 730.000 kuna trebali bi osigurati gradovi i općine ukoliko prihvate ovu ideju...
Objavljeno: 08.11.2018. 08:30

Zadnja izmjena: 08.11.2018. 08:37

„Naša ideja je da se potpiše zajednički sporazum jer Grad Varaždin više ne može sam snositi troškove prvoligaških klubova. To su ipak sportski klubovi cijele regije“, pojasnio je gradonačelnik Varaždina inicijativu o sufinanciranju NK Varaždina koja je ovog tjedna predstavljena čelnicima gradova i općina Varaždinske županije.

>>ODRŽAN PRVI SASTANAK Koliko će gradova i općina odlučiti sufinancirati NK Varaždin?

>>ČAČIĆEV MODEL Zašto bi svi gradovi i općine trebali financirati NK Varaždin?

„U nekadašnjem NK Varteksu, danas NK Varaždinu, igraju Varaždinci i igrači iz cijele županije i regije. Ne može Grad Varaždin sam snositi troškove“, rekao je Čehok koji vjeruje da će inicijativa biti prihvaćena među gradonačelnicima i načelnicima 27 jedinica lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji.

„Prema onome o čemu smo razgovarali, ljudi su se složili da će razmotriti i uvažiti. Barem oni tamo na sastanku. Nisu to visoki iznosi za njih, a ako imamo jednu perjanicu prvoligaškog nogometa onda talenti iz manjih klubova (gradskih, općinskih i seoskih) imaju gdje nastaviti igrati. Sve je to nekako piramidalno povezano“, zaključuje varaždinski gradonačenik.

Inicijativa

Podsjetimo, Grad Varaždin i Varaždinska županija će ukupno osigurati oko 1,27 milijuna kuna kako bi NK Varaždin konkurirao i ušao u prvu ligu (od čega Grad Varaždin milijun kuna), a ostatak od oko 730.000 kuna trebale bi osigurati sve jedinice lokalne samouprave na području županije ukoliko prihvate ovu ideju. Klubu je ukupno potrebno četiri milijuna kuna, međutim ostatak od dva milijuna kuna morao bi osigurati samostalno odnosno – sponzorski. Sponzoriralo bi ga se u razdoblju od tri godine, a iznosi bi se smanjivali ovisno od ulaska strateškog partnera ili povećanja sponzorskih priljeva ulaskom u prvu ligu. U milijun kuna koje daje Grad Varaždin, Čehok je rekao da „ulaze“ svi priljevi iz bilo koje gradske institicije, uključujući i sredstva namijenjena za održavanje stadiona. 

Komentari