komentirao presudu

Čehok: "Presuda je kontradiktorna - žalit ćemo se Vrhovnom sudu"

Objavljeno: 19.07.2018. 14:16

Zadnja izmjena: 19.07.2018. 19:38

Foto: Arhiva

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok danas je, kao što smo već izvjestili, nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog nezakonite zamjene zemljišta za izgradnju POS-ovih stanova i nepravilnosti pri upravljanju varaždinskim aerodromom, čime je Grad Varaždin prema presudi oštećen za četiri milijuna kuna.

>>Čehok nepravomoćno osuđen na 2, Patafta na godinu i osam mjeseci zatvora

Davor Patafta nepravomoćno je optužen na godinu i osam mjeseci zatvora, njegove tri tvrtke moraju platiti kaznu od 450.000 kuna, dok je Narcisa Huljev optužena na devet mjeseci zatvora i devet mjesec uvjetne slobode uz rok kušnje od pet godina. 

Evo kako je presudu komentirao gradonačenik Čehok:

„Čudi me ova presuda jer je sud uzeo u obzir jedno od dva građevinska vještačenja koja je prethodno odbacio i s kojima ja nemam nikakve veze. To je kontradiktorno i nakon što dobijemo obrazloženje žalit ćemo se Vrhovnom sudu. S druge strane, zadovoljan sam s dijelom oslobađajuće presude“, rekao je kratko Čehok.

Naime, Čehok, Patafta i Tomislav Kezelj nepravomoćno su oslobođeni optužbe da je mimo javnog natječaja Patafti dan posao za zbrinjavanje otpada iako njegova tvrtka za tu djelatnost nije bila osposobljena. Hrvoje Vojvoda nepravomoćno je oslobođen optužbe kada je riječ o zemljištima za POS-ove stanove.

Komentari