sastanak u vijećnici

Čehok: Primili smo pohvale od Udruge Glas poduzetnika za mjere kojima smo pomagali poduzetnicima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.03.2021. 16:02

Zadnja izmjena: 02.03.2021. 17:58

Gradonačelnik Ivan Čehok razgovarao je s Hrvojem Bujasom, predsjednikom Udruge Glas poduzetnika te ga između ostalog upoznao s konkretnim mjerama koje je Grad poduzimao kako bi  pomogao obrtnicima i poduzetnicima, izvijestili su iz Grada Varaždina.

Kako je rekao Čehok, primio je pohvale od predsjednika UGP-a za ono što je Grad dosada činio kako bi pomogao obrtnicima i poduzetnicima. - Riječ je o konkretnoj i pravovremenoj pomoći. Imao sam namjeru o tome govoriti i na tribini, ali je ona, na žalost otkazana. Grad Varaždin će i dalje surađivati sa svima kojima je cilj osnažiti obrtnike i poduzetnike kako bi prevladali ekonomske poteškoće. – najavio je gradonačelnik buduću suradnju s UGP-om.

Kako je rekao Bujas, očekuje se daljnje smanjivanje nameta i poreza poduzetnicima i obrtnicima, prvenstveno mikro, malim i srednjim poduzetnicima te obrtnicima. 

- Upoznat sam s mjerama koje je Grad Varaždin poduzimao kako bi pomogao poduzetnicima u korona krizi. Grad Varaždin je već 15. 03. prošle godine, praktički od samog starta podupro svoje poduzetnike i obrtnike sa otpisom čitavog niza davanja. Preko 5 milijuna kuna je „upumpano“ u male poduzetnike i to su sve mjere za pohvalu– rekao je predsjednik UGP-a Bujas.

Komentari