natječaj i službeno objavljen

Raspisan natječaj za (novog) direktora Aquacitya - dio zaposlenih zimi će se "seliti"

U posljednje dvije godine direktor Aquacitya bio je Dražen Hrain, inače gradski revizor koji je funkciju direktora obnašao volonterski, a u Aquacityu je kao revizor bio prisutan još od 2011. godine, kada se tvrtka našla u blokadi uslijed tri milijuna kuna duga za neisplaćene plaće i prema dobavljačima...
Objavljeno: 21.01.2019. 18:34

Zadnja izmjena: 21.01.2019. 19:07

Foto: Arhiva/Ilustracija

Grad Varaždin raspisao je natječaj za direktora Aquacitya u kojemu se,  kako nam je odluku obrazložio gradonačelnik Ivan Čehok – traži osoba s iskustvom u vođenju sličnih ugostiteljsko-rekreacijskih sustava.

Podsjetimo, u posljednje dvije godine direktor Aquacitya bio je Dražen Hrain, inače gradski revizor koji je funkciju direktora obnašao volonterski, a u Aquacityu je kao revizor bio prisutan još od 2011. godine, kada se tvrtka našla u blokadi uslijed tri milijuna kuna duga za neisplaćene plaće i prema dobavljačima.

- Moram se zahvaliti gosp. Hrainu koji je posao radio bez naknade i uspostavio sada već više-manje stabilan poslovni sustav. Međutim, pred Aquacityem su velika ulaganja i širenje, što više neće moći raditi netko uz svoj temeljni posao i volonterski – rekao nam je Čehok.

Zimi "preseliti" zaposlenike

Čehok napominje kako će u predstojećem razdoblju u Aquacity biti uloženo 1,6 milijuna kuna, od čega je 600.000 kuna osigurano od države. Dio sredstava bi se, otkriva, moglo uložiti u dva odbojkaška igrališta koja bi zadovoljavala međunarodna natjecanja. Trenutno je, pak, glavna poteškoća prebroditi zimsko razdoblje, zbog čega su tvrtci još uvijek potrebne proračunske dotacije.

- To više nije restoran koji bi danas mogao konkurirati velikim salama, a zimi je preko tjedna slab promet jer se nalazi izvan grada. Novi direktor trebat će pronaći način da se dio zaposlenika preko zime „preseli“. Ima nekoliko ideja, ali o tome treba odlučiti netko kompetentan za takve komplekse. Više neće biti dovoljno samo održavanje i pripremanje ljetne sezone, nego razvoj – zaključio je Čehok.

Tekst danas objavljenog natječaja na stranicama Aquacitya:

Komentari