igralište i rekreacijski centar

OBNOVLJEN REKREACIJSKI CENTAR U JALKOVCU: 'Nije moguće u godinu dana, ali sva igrališta će doći na red'

Danas je prigradskom naselju Jalkovec gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok sa zamjenikom Zlatanom Avarom, gradskim vijećnikom Denisom Mladenovićem posjetio obnovljeno igralište i rekreacijski centar.
Objavljeno: 04.09.2018. 11:40

Zadnja izmjena: 04.09.2018. 16:53

Foto: Dario Jurčević

Danas je prigradskom naselju Jalkovec gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok sa zamjenikom Zlatanom Avarom, gradskim vijećnikom Denisom Mladenovićem posjetio obnovljeno igralište i rekreacijski centar. Nazočan je bio i dožupan te predsjednik vijeća mjesnog odbora Jalkovec Robert Vugrin.

U Jalkovcu su obnovljena igrališta za mali nogomet i streetball, uređeni su golovi i ostala oprema koja će omogućiti rekreaciju građanima tog dijela grada. Gradonačelnik Čehok je na igralištu dao izjavu o obnovi i planovima uređenja igrališta, evo što kaže:

- Obnovili smo Poljanu Biškupečku, sad je na redu Jalkovec, idemo s dječjim igralištima. Ove godine idemo s postavom street workout-a s tri mjesta u gradu Varaždinu, jednako tako i sva druga igrališta. Nadamo se da bismo mogli u dvije godine obnoviti sva sportska igrališta, ovakva igrališta u rekreativne svrhe i dječja igrališta - izjavio je Čehok te se osvrnuo na prozivke: 

- Kada je u pitanju Jalkovec, tu se moram osvrnuti i na prozivke. Jako puno se radi po mjesnim odborima, evo samo u Jalkovcu smo konačno uspjeli vatrogascima dati na korištenje zgradu tako da će tu ići uređenje vatrogasnog doma u Jalkovcu, nakon 30 godina koliko se čeka da se to uredi. Idemo s igralištem, uređuje se i ovo veliko igralište u Jalkovcu, a naravno i drugi projekti koji će doći na red. Stoga još jednom molim građane za razumijevanje, nije moguće sve nadoknaditi u godinu dana, ali polako će sva ova igrališta doći na red - zaključio je Čehok.

Denis Mladenović, stručni suradnik Zajednice sportskih udruga rekao je - Zadovoljan sam brzom obnovom, što je plod dobrog rada i suradnje više tvrtki i ustanova s područja grada Varaždina: od PZC-a, Crtorada do Zajednice sportskih udruga čiji su djelatnici "osvježili" golove, postavili mreže i novi koš za streetball, što je donacija g. Buljana iz sportske dvorane na Dravi - rekao je Mladenović i kao sljedeći korak najavio je svojevrsno osvježenje popularnog igrališta Štuk u Teksasu.

- Cilj Jalkovca je da se transformira u jedno moderno prigradsko naselje kakvo zaslužuje biti. Prije nepunih mjesec dana ovo je bilo potpuno devastirano, trava je rasla, golovi su bili nesigurni, hrđavi i naravno da to nije privlačilo djecu. Svake godine gledamo da se napravi jedan pozitivan iskorak da se i kvaliteta ljudi koji stanuju na ovom području digne na jednu višu razinu, a gradonačelnik je napomenuo par projekata za koja se nadamo da će biti kratkoročno realizirani - istaknuo je dožupan Robert Vugrin.

Komentari