priopćenje

Čistoća nastavlja sakupljanje elektroničkog otpada: 'Zakazala je država'

U priopćenju za medije navode kako je Čistoća riješila problem sa sakupljanjem te vrste otpada iako Ministarstvo gospodarstva, navode,  još nije raspisalo Javni poziv za obavljanje poslova obrade otpadne električne i elektroničke opreme....
Objavljeno: 09.11.2022. 08:39

Zadnja izmjena: 09.11.2022. 08:46

Varaždinsko komunalno poduzeće Čistoća nastavit će sakupljati elektronički otpad na svom reciklažom dvorištu, poručili su iz Grada Varaždina. 

U priopćenju za medije navode kako je Čistoća riješila problem sa sakupljanjem te vrste otpada iako Ministarstvo gospodarstva, navode,  još nije raspisalo Javni poziv za obavljanje poslova obrade otpadne električne i elektroničke opreme.

Imajući u vidu činjenicu da još uvijek nije raspisan Javni poziv za obavljanje poslova obrade otpadne električne i elektroničke opreme, jasno je da sada više ne postoje obrađivači EE otpada kojima bi sakupljači predali na obradu sakupljeni EE otpad. Očito je da sada sakupljači EE otpada, ne svojom krivnjom, ne mogu ispuniti obvezu predaje sakupljenog EE otpada obrađivačima, a što je preduvjet za naplatu naknade za sakupljanje EE otpada od Fonda

- Zbog takvog razvoja situacije, a u očekivanju što žurnijeg raspisivanja Javnog poziva za poslove obrade EE otpada, varaždinska Čistoća pripremila je privremeno rješenje kako građani ne bi bili uskraćeni za tu vrstu usluge - poručuju iz Čistoće. 

      

Komentari