Članovi Udruge “Konj moj prijatelj“ najbolji na seoskim igrama u Cestici

Objavljeno: 21.09.2015. 07:56

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 08:19

Foto: F. Talan

U pauzama nedavno održanog Festivala folklora u Cestici održane su Druge seoske igre na kojima je nastupilo 11 ekipa...

Igre su započele nakon prvog nastupa Puhačkog orkestra iz Podlehnika, a natjecatelji su se ogledali u spretnosti nošenja jajeta u žlici. Ne manja atraktivna disciplina bila je ručno ljuštenje kukuruza.

U prvoj disciplini najbolji je bio MNK Kolarovec, a u ljuštenju kukuruza najspretniji su bili natjecatelji KUD-a Podlehnik.

U skoku u dalj s mjesta pobijedio je KUD Kaštel Pribislavec, a  najprecizniji u bacanju potkove u krug bio je natjecateljski par iz Udruge Konj moj prijatelj.  U slijedećoj igri, vinogradarska lojtra svaka ekipa imala je po četvero natjecatelja koji su s putama na leđima „vozili slalom“ među postavljenim balama slame.

U toj igri najbolji su bili gosti iz Međimurja,  a s jabukom koju su natjecatelji pridržavali za vrijeme plesa najdulje su izdržali predstavnici Udruge Pingo. Prema riječima voditelja, glazbenu pratnju  toj disciplini osigurao je glazbeni sastav koji je prvi puta zasvirao zajedno, a u njemu su bili Tomica Banfić i Matija Golubić, iz KUD-a Cestica i članovi Puhačkog orkestra iz Podlehnika.

Najspretnije u zabijanju čavla u panj i u ispijanju gemišta bile su Vezilje iz Cestice.



O regularnosti natjecanja brigu su vodili suci, Ivan Bednjanić, Vlado Hip, Danijel Korotaj i Darijan Vinter, a program je besprijekorno vodio Kristijan Petrović Kiki. Nakon svake discipline rezultati su bili vidljivi na platnu, a čestitku natjecateljima na kraju je uputio načelnik Mirko Korotaj koji je svakoj ekipi uručio zahvalnicu te najboljima pehare.

Najviše bodova na igrama skupili su članovi Udruge Konj moj prijatelj, a KUD Kaštel Pribislavec  bio je drugi. Na treće mjesto plasirala se ekipa Udruge umirovljenika, a na četvrtu poziciju plasirali su se natjecatelji DVD-a Babinec.

Osim spomenutih, na igrama su sudjelovali ŽNK Cestica, KUD Cestica i Općina Cestica.

Komentari