Članovima DVD-a Lepoglava uručeni ključevi novog namjenskog vozila

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 29.10.2015. 18:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Grad Lepoglava

Lepoglavskim vatrogascima i službeno su uručeni ključevi nove vatrogasne cisterne – vrijednog dara Ministarstva gospodarstva odnosno Vlade Republike Hrvatske...

Uručio im ih je zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić koje je zajedno s pomoćnikom ministra Ivom Milatićem i suradnicima posjetio Lepoglavu.

- Zahvaljujući županu Varaždinske županije Predragu Štromaru i gradonačelniku grada Lepoglave Marijanu Škvariću, koji su znali obrazložiti potrebe za ovakvim vozilom, vatrogasna cisterna stigla je u Lepoglavu – istaknuo je zamjenik ministra najavljujući daljnju potporu Ministrarstva gospodarstva ostalim vatrogasnim projektima na području grada Lepoglave, prvenstveno projektu vatrogasnog centra.

- U dugoj povijesti vatrogastva ovo je prvi puta da je Lepoglava s najviše državne razine dobila nešto ovako vrijedno. Iako Grad Lepoglava daje snažnu potporu razvoju vatrogastva na svom području ovako vrijedan dio opreme nismo mogli nabaviti sami. Stoga hvala županu i Ministarstvu gospodarstva na razumijevanju i potpori. Ova će cisterna biti na korist svim građanima Lepoglave, ali i široj zajednici – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je sa svojim zamjenikom Hrvojem Kovačem i predsjednikom Gradskog vijeća Robertom Mačekom primio izaslanstvo Ministarstva te župana Varaždinske županije Predraga Štromara.

Ključeve nove vatrogasne cisterne preuzeo je predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Damir Funda.

Komentari