odgovor iz westgate-a

Covid potvrde za ulazak u trgovački centar? "Nemoralno, nezakonito i teško provedivo"

RTL televizija

Objavljeno: 03.07.2021. 20:12

Zadnja izmjena: 03.07.2021. 20:25

Odrebu prema kojoj bi se u trgovačke centre moglo ući samo s covid potvrdom i negativnim testom na korona virus voditelj komunikacija trgovačkog centra Westgate-a, Marko Župa, gostujući dnevniku RTL televizije, nazvao je nemoralnom i nezakonitom.

Kako je istaknuo Župa, upravo Opća uredba Europske unije o zaštiti osobnih podataka, donesena prije tri godine, priječi trgovačke centre da svoje posjetitelje i zaposlenike pitaju za njihovo zdravstveno stanje. Drugi problem je da bi, primjerice, Westgate u tom slučaju morao zaposliti 22 osobe, koje bi se u punom radnom vremenu bavile skeniranjem potvrda, a njihov rad mjesečno bi stajao minimalno 120 tisuća kuna.

Župa stoga naglašava kako se prvo postavlja pitanje moralnosti, a potom i normalnosti takve odluke. "Dakle događa se to da želimo segregirati društvo na one koji su cijepljeni i one koji su necijepljeni. I opet se, kao i kod jako puno drugih tema, vraćamo na trgovačke centre. Pa evo jedno otvoreno pitanje, hoćemo li i na ulazu u crkvu ili na neke treće objekte, sportske objekte, gledati tko je cijepljen a tko nije cijepljen?“, kazao je Župa za RTL.

Cijeli prilog pogledajte ovdje.

Komentari