priopćenje hdz-a

'Da je Batinić razvio Ivkom na području cijele bivše općine, do ovoga ne bi ni došlo. Zašto nije?'

"Zanima nas zašto se Ivkom vode kao tvrtka nisu razvijale u smjeru proširenja na cijelo područje bivše Općine Ivanec, pa i šire, pa sada ne bismo imali problem s distribuiranim količinama koje nam očito nedostaju. Konkretne odgovore nažalost nismo dobili", poručuju iz HDZ-a...
Objavljeno: 23.01.2022. 08:44

Zadnja izmjena: 24.01.2022. 13:44

Foto: Arhiva

U mjesecu pred nama. 20. veljače, u gradu Ivancu održat će se referendum oko pripajanja njihova vodnog poduzeća varaždinskom Varkomu, odnosno oko toga podržavaju li Ivančani odlaganje varaždinskog komunalnog otpada u Jerovcu.

HDZ se oglasio priopćenjem u kojem zastupa stav „Da ivanečkoj vodi, ne tuđem smeću u Jerovcu“, međutim ističu da su tražili opširniju raspravu o tome na sjednici gradskog vijeća, ali konkretne odgovore od strane gradske uprave nisu dobili.

  • Referendum kao Batinićev autogol? Cijeli grad izložio je dva velika rizika, navode iz SDP-a, više ovdje.

- Našim sugrađankama i sugrađanima mnogo toga nije jasno po pitanju „oduzimanja ivanečke vode“, kako se to proširilo među našom javnosti – ističu u HDZ-u.

Gradskoj vlasti postavljaju pitanje kojom točno imovinom raspolaže Ivkom (mehanizacijom i sl.), te kakav je odnos prema naseljima Grada Ivanca koja nisu u sustavu Ivkom voda d.o.o.

- Nije li se i njih trebalo pitati što misle i kako će se oni izjašnjavati o pripajanju Ivkoma Varkomu, kada su oni već u Varkomu? Također, zanima nas zašto se Ivkom vode kao tvrtka nisu razvijale u smjeru proširenja na cijelo područje bivše Općine Ivanec, pa i šire, pa sada ne bismo imali problem s distribuiranim količinama koje nam očito nedostaju. Konkretne odgovore nažalost nismo dobili.

Izlaganje rizicima

Podsjetimo, oko ovog pitanja oglasio se i SDP, koji je gradonačelnika Milorada Batinića prozvao da prihodima Ivkom voda fiktivno pokriva gubitke komunalnog poduzeća, a sada cijeli grad izlaže riziku obustave financiranja projekata od strane države te povećanju komunalne naknade.

Komentari