U salonu Gradske vijećnice

Pokreće se Akademija za poduzetništvo:"Gradske ustanove trebaju biti servis poduzetnicima"

Objavljeno: 28.09.2018. 11:06

Zadnja izmjena: 16.10.2018. 14:26

U salonu Gradske vijećnice održana je konferencija za novinare kojom je najavljeno pokretanje Akademije za poduzetništvo Pučkog otvorenog učilišta u Varaždinu. Novinarima se obratila Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica učilišta, Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika i Damir Habijan, predsjednik Gradskog vijeća.

Akademija za poduzetništvo prati smjernice strategija i Akcijskih planova na nacionalnoj, te na regionalnoj i lokalnoj razini i to posebno Strategije razvoja poduzetništva u Republici Hrvatskoj 2013. - 2020., Akcijskog plana provedbe Strategije razvoja poduzetništva žena u Republici Hrvatskoj od 2014. do 2020. i Strateškog plana Ministarstva poduzetništva i obrta 2016. - 2018.

 - Tržište rada se strahovito mijenja, prilika je više nego ikad, a nedostaje znanja. Ovo je jedan pilot program, pretpostavljam prvi u Hrvatskoj, gdje mi kao grad, ali i kroz naše ustanove radimo na tome da napravimo još bolje okvire, za našte poduzetnike, ali ne samo okvire poput infrastrukture već da im damo i znanja, jer danas bez cjeloživotonog obrazovanja nema napretka - izjavila je Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika.

- Ovo je svijetli primjer, da Gradske ustanove mogu dati tu jednu dodatnu vrijednost, biti u ovome slučaju servis poduzetnicima, pogotovo u gradu kao što je Varaždin koji je ušao i ovu završnicu pet velikih gradova što se tiče najboljih gradova za poslovanje i gospodarske aktivnosti - predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan.

- Ciljevi akademije su pružiti podršku, poduzetnicima početnicima ili osobama koje žele krenuti u poduzetništvo. Mi smo istražili „teren“, vidjeli smo da su ljudima potrebna određena znanja, posebno početnicima koji moraju ulagati u svoje resurse, a nemaju novac za edukaciju i mi im to zajedno s Gradom Varaždinom želimo omogućiti - zaključila je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Lana Velimirović Vukalović, te je najavila "UNCONFERENCE" koja se održava u četvrtak, 4. listopada 2018. godine s početkom u 9:30 sati u Park Boutique Hotelu u Varaždinu, na kojoj će predstaviti Akademiju za poduzetništvo, njezin koncept i predavače.

 

Komentari